Günnur Başar ile 19-20 Mayıs’ta Karşıyaka Bulutlar Yoga Merkezi’nde Homeopatiye Giriş ve Akut Remedilerin Kullanımı İlk Yardım Semineri

Homeopati, dünyanın en eski tedavi yöntemlerinden biri ve gizemli bir tıp bilimidir. Siz de bu kadim bilim aracılığıyla doğa  ile daha yakından bağlantı kurmak, şifa sırlarını öğrenmek,  nasıl hastalanıp nasıl iyileştiğimize dair daha fazla bilgi sahibi olmak ve gündelik küçük tıbbi acil durumlara gereğinde müdahale edebilmek istemez misiniz?

Homeopati Nedir? Homeopati, dünyada 200 yılı aşkın zamandır kullanılan doğal, bütüncül ve yan etkisiz bir tedavi yöntemidir. Günümüzde Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Asya ve Afrika’da oldukça yaygın şekilde kullanılan Homeopati, Dünya Sağlık Örgütü(WHO) ve T.C Sağlık Bakanlığı tarafından da tanınmaktadır. Birçok ülkede sigorta kapsamındadır.

Dünyada hekimlerin yanı sıra, gerekli tıbbi bilgilerle donatılmış doğal tedavi uzmanları da homeopat olabilmektedir.

Homeopati her türlü fiziksel, duygusal ve ruhsal  hastalığı tedavi etmek mümkündür. Üstelik bu ömür boyu ilaç kullanarak değil çoğu zaman tek bir ilaç ve tek bir doz ile sağlanabilmektedir.

Astım, alerjiler, egzama, sedef, romatoid artrit, kolit, migren, depresyon, anksiyete bunlardan sadece bazılarıdır. Homeopati, herkesin kendine özgü biricik bir sağlık durumu olduğuna inanır ve doğadaki benzer prensipleri, özel biçimlendirilmiş ilaçlar (remediler) yoluyla kullanarak en eski tedavi edici yöntemler yardımıyla bütün bedende uyumu ve dengeyi tekrar kurar.

Yaşlılar, hamileler ve bebeklerde homeopatik ilaçlar, güvenle kullanılabilir.

Homeopatik ilaçlar birçok ülkede güvenli laboratuvarlarda üretilmekte ve eczanelerde satılmaktadır. Homeopatik ilaçlar, bitkiler, mineraller, hayvan dokuları, metaller gibi tamamen doğada bulunan maddelerden belirli oranlarda seyreltilerek elde edilmektedir.

Homeopati Derneği Türkiye’de homeopatinin yaygınlaşmasını sağlamak, homeopati uzmanı yetiştirmek, homeopati alanında tedavi hizmeti vermek ve araştırmalar yapmak amacıyla 2008’de kurulmuştur.

Homeopati Derneği ECH’nın (European Commitee for Homeopathy) standartları doğrultusunda kurslar düzenlemektedir.

200 yıllık geçmişiyle tüm dünyada en yaygın alternatif sağlık sistemi olan Homeopatinin geçmişi ve bugünü hakkında bilmek istedikleriniz..

Konular:

Homeopati nedir? Nasıl çalışır?

Neden bütünsel ve yanetkisiz bir tedavi?

Kimler Homeopati ile şifa bulabilir?

Doğal iyileşme nedir, neden kalıcıdır?

Yaşam gücü nedir, nasıl işler?

Modern tıp yaklaşımı ile neden insanlar şifa bulamıyor?

Semptomlar ve gerçek hastalık belirtileri arasındaki farklar

Hastalık tipleri (Akut-kronik)-Homeopatik İlaçlar ve etkileri

Homeopatik ilk yardım nedir? Homeopati hayat kurtarıcı olabilir mi?

Yanınızda taşıyabileceğiniz 14 ilaç ve bilgileri

Uzm. Dr. Günnur Başar;   1987’de Ege Tıp fakültesinden mezun oldu.

1992’de Aile Hekimliği İhtisasını tamamlayıp Almanya’nın Köln şehrinde Genetik alanında doktora yaptı. Türkiye’de ve yurtdışında çeşitli hastanelerde doktor olarak çalıştı. İlaç sanayiinde araştırmacı ve yönetici olarak çalıştı.

Psikodrama, sanat terapisi, aile dizimi terapisi (sistemik fenomenolojik yaklaşım) eğitimleri aldı. Yaklaşık 10 yıl yurt dışında alternatif tıp ve enerji tedavileri konusunda çeşitli eğitimler aldı. Kanser hastalarıyla gönüllü çalışmalar yürüttü. Makale ve yazıları çeşitli dergilerde yayınlandı. 2007 yılında halen başkanlığını yürüttüğü “Homeopati Derneği”ni, 1014te Homeopatik Tıp Derneği’ni kurdu, homeopati alanında Sağlık Bakanlığında çeşitli komisyonlarda görev aldı.

2008-2013 Kültür Üniversitesi Psikoloji Bölümünde “Sanat Terapisi” dersleri verdi. Şu anda akademik kökenli bir “şifacı” olarak çalışıyor, kronik tıbbi hastalığı olanlarla gönüllü terapi destek grupları yürütüyor, Homeopati Derneği ve Medipol Üniversitesi bünyesinde T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı kurslar veriyor. Alternatif tedavi yaklaşımını anlatttığı ‘Homeopati ile Bir Şifa Yolculuğu’ adlı bir kitap yazdı.

Yer                  : Karşıyaka Bulutlar Yoga Merkezi

Tarih                : 19-20 Mayıs