Dr. Friedrich Samuel Hahnemann

Dr. Friedrich Samuel Hahnemann,

10 Nisan 1755’de Almanya’nın Meissen şehrinde dünyaya geldi.

Leipzig , Viyana ve Erlangen’de kimya ve tıp eğitimini tamamladı..Botanik ve Astronomi ile de ilgilendi.Dokuz dil biliyordu.

1779 ‘da hekim olarak çalışmaya başladı. Ancak , dönemin tıbbi uygulamalarının, hastaya zarar verdiğini görünce ,muayenehanesini kapatıp, kimya alanında ki çalışmalarına ve çeviriler yapmaya devam etti.

1781 ‘de  Tıbbi Gözlemler İlk araştırma makalesi, Almanyada yayınlandı.

1781’de Henriette Kuchler ile evlendi.

1790’da Dr.William Cullen Materia Medica’sını çevirirken Cinchona (Kına Kına Kabuğu) ‘nun sıtmaya iyi geldiğini okuduğunda, hangi nedenle sıtmaya iyi geldiğini anlamak için,İLK DENEYİ kendi üzerinde yaparak, birkaç gün süreyle tekrarlayan dozlarda, kinin almaya ve sıtma semptomları göstermeye başladı.Doz kesildkten bir süre sonra semptomlar kayboluyordu.Homeopatinin dayanağı ortaya çıkmıştı.Ailesi ve çevresindekilerle beraber başka ilaç denemeleri de yapıp kayıt altına alarak Homeopatik Materia Medica temelleri atılmaya başladı.

BENZER BENZER İLE ŞİFALANIR !       ‘’Similia Similubus Curentur.’’ HİPOKRAT

1796 Benzerlik İlkesi

‘’ Benzerlik Prensibi’’ adlı makalesini yayınladı.

1810 Organon İlk baskısı

Homeopati temel prensiplerini içeren ilk kitap  ‘’ORGANON’’ yayınlandı.

1. Materia Medica Pura, basım , vol.1

1813 Leipzig Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak Homeopati öğretmeye  başladı.

1816 Materia Medica Pura, basım    vol 2

1817 Materia Medica Pura, basım    vol 3

1818 Materia Medica Pura, basım    vol4

1819 Materia Medica Pura, basım    vol5

1821 Materia Medica Pura, basım    vol6

1821 ‘de yasal olarak homeopati pratiğine başladı.

1821 Nisan: Kothen Büyük Dükü Fredrick özel hekimi olarak atandı

1828: Kronik Hastalıklar: kendi doğası ve homeopatik tedavi,  vol. 1, 2 ve 3

1830 Kronik Hastalıklar

Hahnemann,  akut hastalıklarda, homeopatik ilaçlarla çok hızlı ve iyi sonuçalr almış,ancak bir süre sonra hastalığın farklı biçimde ortaya çıktığını gözlemlediği olmuştur.İnsanların farklı hastalanma biçimlerinin ,genetik miraslarıyla ilgisi olduğunu anlamış ve ‘’ MİAZMA’’ teorisini geliştirmiştir.Kronik Hastalıklar kitabında yayınlamıştır.

1835 ‘de ilk eşinin ölümünün ardından ikinci kez Marquise Melanie ile evlenmiş ve Paris’e taşınmıştır.Hahnemann’ın 11 çocuğu olmuştur.

1843 2 Temmuz: Dr. Hahnemann 6 hafta süren bronşit sonrası  88 yaşında Parisre öldü.,