Orijinal adı Soul of The Remedies olan Rajan Sankaran’ın kitabı Homeopati Derneği tarafından Remedilerin Ruhu adıyla yayınlanmıştır. Alis Özçakır’ın çevirisiyle dilimize kazandırılan kitabı derneğimizden edinebilirsiniz.

Dr. Rajan Sankaran  bütün dünyada, özellikle hastalıkları inanç sistemlerindeki değişiklikler olarak ele alması, zihinsel semptomlar ve rüyaları kullanışı, remedileri kaynaklarına göre gruplara ayırması ve var olan miasmalara yenilerini eklemesi açısından ezber bozan bir düşünür olarak tanınmaktadır. Anlaşılır ve basit tarzı sayesinde homeopati dünyasında çok ilgi gören bir öğretmen olmuştur. Verdiği seminerler ve eğitim kurslarına Hindistan ve diğer ülkelerde çok sayıda katılım olmuştur. Almanya, Amerika, Avutralya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Afrika, Hollanda, İngiltere, İtalya, İspanya, İsrail, İsviçre, Kanada, Norveç, Rusya, Slovakya ve Yeni Zellanda’da dersler vermiştir. Meslektaşları ile birlikte değişik eğitim kursları düzenlemek amacıyla The Homeopathic Reseach and Charities’i kurmuştur. İngiltere’de Society of Homeopaths tarafından burs ile ödüllendirilmiştir.

“The Spirit of Homeopathy”, “The Substance of Homeopathy”, “The Soul of Remedies”, “Provings”, “The System in Homeopathy”, “An Insight into Plants”, “The Sensation in Homeopathy” kitaplarını yazmış, yakın zamanda da “Sensation Refined” ve “Structure-Experiences with the Mineral Kingdom” isimli çalışmaları gerçekleştirmiştir. Bunların dışında “Vital Quest” adında homeopatik vaka alımı ve analizi yazılımını oluşturmuştur.

Dr. Rajan Sankaran Hindistan, Mumbai’de Juhu bölgesinde yaşamakta ve çalışmaktadır.