HOMEOPATİ İLE BİR ŞİFA YOLCULUĞU – Günnur Başar

Önsözden;

“Bu kitabı yazarken, çeşitli kesimlere homeopati öğrettiğim 10 yıl boyunca, bana en çok sorulan konulardan yola çıktım. Ilki bir alternatif tıp yöntemine neden ihtiyaç duyduğumuz idi, ikincisi de bu yöntemin neden Homeopati olması gerektiği idi. Bu doktorları olduğu kadar, sokaktaki insanları da ilgilendiren bir konudur ve alternatif tedavilerle ilgili pek çok kitap yazılsa da pek azı bu soruya  cevap veriyor.
> Bir başka neden, modern tıbbi elestiren kitapların çoğunun, doktor olmayan kişiler tarafından yazılmış olması.
> Işte bu kitap ne zaman modern tıbba ihtiyaç duyacağımızı, ne zaman kendi iyileşme potansiyellerimizi ve başka yöntemleri denememiz gerektiğini anlamamız için de yazıldı.
> Bu yüzden, Alternatif tıbbın ve homeopatinin gerekliligini, her zaman bilimsel olmasa da, sağduyuya hitap eden örneklerle açıklamaya çalıştım .
> Bu kitap, Homeopati ile hiç ilgisi olmayan insanlara şifa ve doğal iyileşme ile ilgili bir perspektif kazandırmaya çalışırken, bu alana ilgi duyan ve yeni başlayanlar için de, homeopatiyi genel sağlık,  bilim ve kültür alanında bir çerçeveye oturtma çabası taşımaktadır.
> Bazı bölümler günlük basit deneyimler, sağduyuya hitap eden anıştırmalarla yazılmışken, bazı bölümler de yoğun bilimsel araştırma ve incelemenin sonucudur. Bu bölümlere ilgi duymayan okur bunları atlayabilir. Tam tersine daha bilimsel ve materyalistik yöntemleri tercih edenler ise felsefe bölümünü atlayıp dogrudan 3.bölümden okumaya baslayabilirler.  Ancak kitabın amaçlarından biri de,  bu alanla profesyonel olarak ilgilenenleri bir bilim ve modern tıp eleştirisine yöneltmek, sağlığa ilişkin yaklaşımımızın ne kadar  “sağlıksız” olduğunu göstermek ve onlara, sağlıklı kuşaklar için homeopatinin ve  alternatif tıbbın gerekliliğine dair, en eski arkaik simgelerden yola çıkarak, bilimsel, kültürel, spritüel bir temel sağlamaktır. “