HOMEOPATİ NEDİR?

Homeopati özünde doğal, bütüncül ve yan etkisiz bir tedavi yöntemidir. 220 yıl kadar önce, Alman hekim Samuel  Hahnemann (1755-1843) tarafından geliştirilmiştir. Hahnemann tedavinin hastaya zarar vermeden uygulanması, yan etkisiz olması, mümkün olduğunca kısa sürede tamamlanması  ve beklenen etkiyi göstermesi  gerektiğini savunmuştur.
Homeopati her insanın kendine özgü bir vücudu ve sağlık durumu olduğunu kabul eden, hastanın sözel hikayesine başvurularak uygulanan, bütünüyle doğal yöntemler kullanan,  fiziksel, zihinsel, ruhsal ve duygusal iyileşmede etkili bir tedavi yöntemidir.