Homeopatik İlaçlar

Homeopatik İlaçlar henüz Türkiye’de üretilmiyor ve satışı yasal olmasına rağmen hala eczanelerde yaygın olarak bulunmuyor ancak önümüzdeki yıllarda Türkiye’de de  yaygın olarak kullanılacağına inanıyoruz..

Modern tıbbın aksine ,homeopatik ilaçlar sağlıklı insanlar üzerinde ilaç denemesi yapılarak, ispatlanır ve bağlı olduğu ülkedeki homeopati farmakopesi yasal düzenlemelerine göre ruhsatlandırılır.İlaç üretimi konusunda ”ORGANON” temel kaynaktır.

Homeopatik İlaçların ana maddeleri , en saf haliyle doğadan elde edilir.

Bitkiler, Hayvan dokuları, Mineraller, Metaller, hastalıklı dokular kısacası doğadaki herşey homeopatik ilaç olma potansiyeli taşır.Hahnemann yaşadığı dönemde 100 civarında homeopatik ilacı ispatlamış ve birçok insanı bu ilaçlarla tedavi etmiştir.Günümüzde ise 3200 civarında homeopatik ilaçla çalışılır.Homeopatik ilaçlara remedi denir.

Homeopatik ilaçlar  ‘potansiyalizasyon’ yöntemiyle hazırlanır. Elde edldiği madde ileri derecede sulandırılır ve mekanik enerjiye tabi tutulur. Remediler hazırlandıkları materyalin sadece  bilgisini taşır,sulandırma ve çalkalama yöntemi ile maddenin enerjisi açığa çıkar .Yapılan araştırmalar göstermiştir ki doğada bulunan her maddenin içinde gizli bir tür “iç yaşam gücü” bulunur .Homeopatik ilaçların etkileme biçimi bilinen bitkisel veya kimyasal sentetik ilaçların etkisi ile karşılaştırılamaz.
Kimyasal ilaçlardakn farklı olarak aktif molekül içermez ,toksisitesi olmadığı gibi doz aşımıda söz konusu değildir. En büyük üreticiler Almanya, Avusturya, İsviçre, İngiltere ve Fransa.

maddeler , ondalık, yüzdelik ve ellibinlik birimlerde sulandırılır. Az sulandırılmış dozlar ( D/C 4 ila D/C 12 arası) sırf fiziksel kısmı etkilerken, çok yüksek sulandırılmış dozlar ( D/C 30/200/1000 vs.) psikolojik durumu da tedavi eder.

Poteniyalizasyon tamamlandıktan sonra , laktoz granullerine emdirilerek  kullanıma sunulur ki bu ilaç formuna globul deniyor. Küçük haşhaş tanesi boyutundan kişniş şekeri boyutuna kadar değişik boyda globuliler vardır. İlacın etkisinin globul boyutu ile ilgisi yoktur. Yaygın olarak kullanılan bu globul formların yanı sıra tablet, damla, krem, ampul, göz damlası, suppozıtuar gibi ilaç formları da bulunmaktadır. Globulün Çocuklarda kullanımı şeker tadından dolayı oldukça rahattır.. Dil altı kuru kullanımın yanı sıra, suda eritilerek devam potens uygulama kolaylığı vardır.

Homoepatik ilaçların tekrarı saatle değil daha ziyade ihtiyaçla belirlenir. İlaçlar esasen bir informasyon olduğu için alınımı esnasında, özellikle oral alınımı tavsiye edildiğinden dolayı, boş mideye alınması tercih edilir. Hatta ilacın kullanımını takiben 10 dakika, en ideali yarım saat sakız çiğnemek, sigara içmek, diş fırçalamak da tavsiye edilmez.