johann_martin_honigbergerTürkiyenin Homeopatiyle ilk tanışması, yaklaşık 175 yıl önce Dr. John Martin Honigberger aracılığıyla olmuştur. Hahnemann’ın öğrencisi olan Honigberger, iki yıl İstanbulda yaşamış ve o yıllardaki veba salgını sırasında, birçok hastayı tedavi etmiştir. Bu ilk tanışmayı uzun bir sessizlik dönemi takip etmiş, bilindiği kadarıyla 1998 yılına kadar ülkemizde Homeopati çalışması yapılmamıştır.

Yurtdışında eğitim almış olan bireysel homeopatların kurduğu Homeopati Dernekleri kurulmuştur.

Homeopati Derneklerinin, Türkiyede Homeopatinin yasallaşması ve yaygınlaşması için verdiği çabalar sonuç vermiş,2016 itibariyle Sağlık Bakanlığı tarafından Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp kapsamında kabul edilmiştir.