İLERİ SEVİYE 2017-2018 EĞİTİM DÖNEMİ PROGRAMI

3 Ağustos 2017 by Homeopati Derneği0

Önümüzdeki eğitim döneminde Homeopati mezunları ve en az altı aylık eğitimlerini tamamlamış olan arkadaşlarımıza yönelik ek destek ve derinleşme seminerlerimiz bu yıl da devam edecek. Önümüzdeki eğitim döneminin ek ders eğitim programı aşağıdaki gibidir:

Alize Timmermann ile 4-7 Kasım tarihleri arasında yapacağımız çalışma yaklaşıyor. Eğer çalışmaya katılmayı düşünen ve katılımını bildirmeyen arkadaşlar varsa kayıt yaptırmalarını rica ediyoruz. Bunun önemi şurada: Eğer şu ankinden daha fazla sayıda katılım olacaksa daha büyük bir sınıf ayarlamamız gerekiyor.

Ayrıca seminer Cumartesi günü Alize’nin geliş saatine göre ayarlamak zorunda kaldığımız için saat 11.30’da başlayacaktır.

Bir hatırlatma da proving yapacak arkadaşlar için. Alize Proving’e katılacak arkadaşların kendi havanları olmasını önemsiyor ve ayıca her tritürasyon arasında 24 saat olması gerektiğini de vurguluyor. Yani proving çalışması Cumartesi günü başlayacak, Pazar, Pazartesi ve Salı günleri devam edecek.  Proving’e katılacak arkadaşların mümkünse kendi havanları ile gelmelerini rica ediyoruz.

Pazar günü ayrıca bir vaka alınacak. Bir anne çocuk vak’ası. Eğer böyle bir vak’anız varsa Dernek sekreterimiz Sema Münüklü’ye bildirir misiniz? Sadece bir vak’a alınacağı için kayıt yaptırmış olanlar arasından ilk başvuruyu değerlendirebileceğiz.

4-7 Kasım Alize Timmermann

Alize Timmermann ile 4-7 Kasım tarihleri arasında yapacağımız ileri seviye seminerinde ilk konu başlığımız: İncinmiş Çocuk ve Öfkeli Anne. Bu başlık altında ilk gün sabah oturumunda Kaliumlar, İyodumlar, Ferrumlar, bazı kuş ve kelebek remedileri anlatılacak. Çocuğun ebeveynleriyle/ anne-baba ve hatta büyük anne ve babalarıyla çözülmemiş problemlerini ifade ettiği vaka örneği analizleri ile konu desteklenecek. Aynı gün ikinci oturumda anlatılacak diğer remediler ise: Tarentula, Latrodactans mactans ve Elephant.

Pazar günkü oturumda Meme Kanseri tedavisi, Kadınların yaşam gücü ve vitalitesi ele alınacak. Remediler: Lac Humanum Female ve Lac Humanum Male. Konu incinmiş ve yaralı göğüs örnekleri olan vaka analizleri ile derinleşecek.  Aynı gün öğleden sonraki oturumda vaka analizleri üzerinden reçetelemeyi öz üzerinden mi, iatrojenik hastalık üzerinden mi, genetik kod üzerinden mi, miyazma üzerinden mi, duygular veya hali hazırdaki durum üzerinden mi, psikolojik problem üzerinden mi yoksa gelişim üzerinden mi yaparız sorusu üzerinde durulacak.

Tarih:4-5-6-7 Kasım

Yer: İTÜ Maçka Sosyal Tesisler

Saat:10-18

Kayıt için Homeopati Derneği ile iletişime geçebilirsiniz.

5-6 Ocak Heinz Wittwer

Scholtene göre Elementler tablosu ve Bitkisel Remediler

Bu dersler dışında 24-25 Şubat’ta Mike Bridger, 28-29 Nisan’da Yorgos Kavouras ve 26-27 Mayıs tarihlerinde Tony Pincus ile seminerler yapılacak. Konu başlıkları daha sonra bildirilecek.

Yer İTÜ Sosyal Tesisler Binası