Lütfen Bekleyin

10-11 ŞUBAT 2018 HOMEOPATİ’YE GİRİŞ, GEBELİK, DOĞUM ve LOHUSALIK EĞİTİM SEMİNERİ

19 Aralık 2017 by Homeopati Derneği0

10-11 Şubat tarihinde Homeopati’ye Giriş, Gebelik, Doğum ve Lohusalık EĞİTİM SEMİNERİ düzenlenecektir.

Homeopati Derneği bünyesinde 10-11 Şubat 2018 tarihinde düzenlenecek olan eğitimde Homeopatiye giriş yaparak gebelik, doğum ve  lohusalık döneminde oluşan  rahatsızlıklarda güvenle kullanabileceğiniz ve hızlı etki eden 21 remedinin bilgisi anlatılacaktır.

Hem doğal hem sezaryen doğumlarda homeopatiden nasıl yardım alabileceğinizi ve bu yöntemin doğumun kolaylaşması anlamında  ne kadar hızlı işe yaradığını öğreneceksiniz.

Homeopatik remediler , Hamilelik, doğum ve lohusalıkta (gebelik bulantıları, siyatik, korku, sabırsızlık, rahim ağzının açılmaması, aşırı bel ağrısı, doğumun başlamaması, doğumun çok yavaş ilerlemesi, bebeğin doğum için uygun pozisyonda olmaması, epizyotomi yada sezaryen dikişleri ve etkileri, çatlamış meme ucu, sütü azsa, sütü çok fazlaysa, mastit, hemoroid) gibi pek çok durumda güvenle kullanılabiliyor

Homeopati nedir?

Homeopati, 220 yıl önce Alman Hekim  Dr.Samuel Hahnemann tarafından geliştirilmiş alternatif bir tedavi yöntemidir. Tedavinin, hastaya “zarar vermeden”, mümkün olduğunca kısa sürede, beklenen etkiyi göstermesi gerektiğini, her insanın kendine özgü sağlık durumu ve bilgisi olduğunu savunur. Yalnızca hastanın sözel hikayesine başvurularak uygulanan yöntem, tümüyle DOĞAL, BÜTÜNSEL ve

YAN ETKİSİZ dir.

WHO(Dünya Sağlık Örgütü) tarafından onaylanan, 5 alternatif tıp yönteminden biri olan Homeopati, tüm dünyada yaygın olarak uygulanmaktadır.

İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkelerde üretilen homeopatik ilaçların, T.C Sağlık Bakanlığı tarafından 12 mayıs 2012 tarihinde eczanelerde satılması kanunu yürürlüğe girmiştir.

Homeopati kullanım alanları :

Homeopati, her türlü fiziksel rahatsızlıkta kullanılabildiği gibi, ciddi kronik hastalıklarda, ruhsal bozukluklarda ve modern tıbbın hastalık kabul etmediği ya da çözümsüz kaldığı durumlarda da uygulanan, İsviçre, Almanya, Fransa gibi ülkelerde sigorta kapsamında ödenen bir tedavi yöntemidir.

Eğitime katılanlar, gebelik, doğum ve lohusalık döneminde, acil durumlarda, kendileri, yakınları, yeni doğan ve çocukları için de kullanılabilecekleri, hastalığı HIZLI, DOĞAL, YAN ETKİSİZ şekilde iyileştirecek olan ilacın bilgisine sahip olacaklar. Katılımcılara Homeopati Derneği tarafından Katılım Sertifikası verilecektir.

Sağlıklı bir gebelik, kolay bir doğum ve lohusalık süreci için sağlıklı nesiller yaratmak için hayatınızın sonuna kadar faydalanacağınız bir eğitim olacaktır.

Kimler eğitime katılabilir?

• Herkes

Eğitim içeriği :

• Homeopati nedir? Nasıl çalışır?
  • Neden bütünsel ve yan etkisiz tedavi?
  • Yaşam Gücü nedir? Nasıl işler?
  • Semptomlar ve gerçek hastalık belirtileri arasındaki farklar
  • AKUT ve Kronik hastalık arsındaki farklar
  • Homeopatik ilaçlar  ve etkileri
  • Homeopatik ilk yardım nedir?
  • Homeopati hayat kurtarıcı olabilir mi?
  • Yanınızda taşıyabileceğiniz 21 ilaç ve bilgileri
  • Gebelik sırasında oluşan yakınmalar (1.trimestr 2.trimestr ve 3.trimestr şikayetleri, hamilelik bulantıları, hamilelik sistiti , kanamalar vs. )
  • Doğum sırasında yardımcı olacak remediler

EĞİTMEN:

HOM.ELİF ALIN

1979 İstanbul doğumlu. Marmara Üniversitesi BESYO bölümünde eğitimini tamamladıktan sonra, 2009 yılında Hindistan Yoga Vidya Dham’da uluslararası yoga eğitmenliği sertifika programını tamamladı. Türkiye ve yurt dışında birçok farklı yoga workshop ve eğitimlerine katıldı. Aynı yıllarda Türkiye’de Homeopati Derneği’nin düzenlediği  Homeopati eğitimini tamamladı. 2012 yılından beri Homeopati Derneğinde eğitmen olarak, 2016 yılı itibari ile Homeopati Derneğinde eğitim ve organizasyon sorumlusu olarak görevine devam etmektedir. Halen Central Homeopathic Education (CHE) Eğitim danışmanlığını sürdürmektedir. Evli ve 13 yaşında bir kız çocuğu annesidir.

Tarih : 10-11 Şubat 2018

Saat : 10:00 – 18:00

Yer : İstanbul – katılımcı sayısına göre eğitim merkezi belirlenecek ve ayrıca           duyurulacaktır.

Kayıt :

• Lütfen bilgi@homeopatidernegi.org adresine elektronik posta ile katılım isteğinizi bildiriniz.