18-19 Kasım tarihinde Homeopati’ye Giriş, İlkyardım AKUT REMEDİLER EĞİTİM SEMİNERİ düzenlenecektir.

Homeopati, 220 yıl önce Dr.Samuel Hahnemann tarafından geliştirilmiş alternatif bir tedavi yöntemidir. Tedavinin , hastaya “zarar vermeden”, mümkün olduğunca kısa sürede , beklenen etkiyi göstermesi gerektiğini,her insanın kendine özgü sağlık durumu ve bilgisi olduğunu savunur.Yalnızca hastanın sözel hikayesine başvurularak uygulanan yöntem, tümüyle DOĞAL,BÜTÜNSEL ve YAN ETKİSİZ dir.

WHO(Dünya Sağlık Örgütü) tarafından onaylanan, 5 alternatif tıp yönteminden biri olan Homeopati, tüm dünyada yaygın olarak uygulanmaktadır. İsviçre ,Almanya, Küba, Rusya gibi ve daha bir çok ülkede sigorta kapsamında ödenen tedaviler arasındadır. Modern tıptan sonra en yaygın kullanılan tedavi yöntemidir..

İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkelerde üretilen homeopatik ilaçlar,T.C Sağlık Bakanlığı tarafından 12 mayıs 2012 tarihinde eczanelerde hazırlanan ilaçlar kanunu kapsamına alınmıştır. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp  kapsamında  Homeopatik Tedavi kabul edilmiştir. Üniversitelerde eğitim sertifikasyon programları başlamış durumdadır.

Homeopati Derneği bünyesinde  18-19 KASIM tarihinde gerçekleşecek olan eğitimde,ilk gün Homeopati’ye Giriş , Homeopatik süreçle ilgili detaylı bilgi,ikinci gün günlük hayatınıza katacağınız, akut durumlarda kullanabileceğiniz 14 homeopatik remedi  bilgisi anlatılacaktır. Her remedinin birden çok kullanım alanı vardır.

Homeopati, her türlü fiziksel rahatsızlıkta kullanılabildiği gibi, ciddi kronik hastalıklarda, ruhsal bozukluklarda ve modern tıbbın hastalık kabul etmediği ya da çözümsüz kaldığı durumlarda uygulanan,kromozomal düzeyde etki eden bilgi tıbbıdır. Homeopati yalnızca fiziksel sağlığa değil, duygusal,zihinsel ve ruhsal şifa alanlarına da etkili olduğu için bütün düzeylerde optimal sağlık sağlar.

Astım, alerjiler, egzama, sedef, romatoid artrit, kolit, migren, depresyon, anksiyete bunlardan sadece bazılarıdır.

Yaşlılar, hamileler, ve bebeklerde homeopatik ilaçlar güvenle kullanılabilir.
Eğitime katılanlar, kendileri ,yakınları  ve özellikle yeni doğan ve çocukları için güvenle kullanılabilecekleri , hastalığı HIZLI ,DOĞAL,YAN ETKİSİZ şekilde iyileştirecek olan homeopatik ilacın bilgisine sahip olacaklar, yaşamları boyunca faydalanacaklardır.

Eğitim,Üç yıllık Homeopati Eğitimine devam etmek isteyenler için Giriş Dersi niteliğinde olacaktır.

Konular:

Homeopati nedir? Nasıl çalışır?

Neden bütünsel ve yan etkisiz bir tedavi?

Kimler Homeopati ile şifa bulabilir?

Doğal iyileşme nedir, neden kalıcıdır?

Yaşam gücü nedir, nasıl işler?

Modern tıp yaklaşımı ile neden insanlar şifa bulamıyor?

Semptomlar ve gerçek hastalık belirtileri arasındaki farklar

Hastalık tipleri (Akut-kronik)-Homeopatik İlaçlar ve etkileri

Homeopatik ilk yardım nedir? Homeopati hayat kurtarıcı olabilir mi?

İlaçların kullanım alanlarından örnekler :

-Bulaşıcı çocukluk hastalıkları
-Hamile bulantıları,
-Yüksek ateş,yanıklar
-Besin zehirlenmeleri, ishal
-Arı,akrep ,böcek sokmaları
-Her türlü fiziksel travma
-Soğuk algınlığı,nezle grip
-Sınav heyecanı..ve diğer kullanım alanları

18-19 kasım 2017 Cumartesi- Pazar

Adres:Homeopati Derneği