Lütfen Bekleyin

15-16 EYLÜL 2018 HOMEOPATİYE GİRİŞ, AKUT REMEDİLER EĞİTİM SEMİNERİ

18 Ağustos 2018 by Homeopati Derneği0

Homeopati, 220 yıl önce Dr. Samuel Hahnemann tarafından geliştirilmiş alternatif bir tedavi yöntemidir. Tedavinin, hastaya “zarar vermeden”, mümkün olduğunca kısa sürede , beklenen etkiyi göstermesi gerektiğini, her insanın kendine özgü sağlık durumu ve bilgisi olduğunu savunur. Yalnızca hastanın sözel hikayesine başvurularak uygulanan yöntem, tümüyle doğal, bütünsel ve yan etkisizdir.

WHO (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından onaylanan, 5 alternatif tıp yönteminden biri olan Homeopati, tüm dünyada yaygın olarak uygulanmaktadır. İsviçre, Almanya, Küba, Rusya gibi ve daha birçok ülkede sigorta kapsamında ödenen tedaviler arasındadır. Modern tıptan sonra en yaygın kullanılan tedavi yöntemidir.

İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkelerde üretilen homeopatik ilaçlar, T.C Sağlık Bakanlığı tarafından 12 mayıs 2012 tarihinde eczanelerde hazırlanan ilaçlar kanunu kapsamına alınmıştır. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp kapsamında Homeopatik Tedavi kabul edilmiştir. Üniversitelerde eğitim sertifikasyon programları başlamış durumdadır.

26-27 Mayıs’da Homeopati Derneği bünyesinde gerçekleşecek olan eğitimde, ilk gün Homeopati’ye Giriş, Homeopatik süreçle ilgili detaylı bilgi; ikinci gün günlük hayatınıza katacağınız, akut durumlarda kullanabileceğınız 14 Homeopatik Remedi bilgisi anlatılacaktır. Her remedinin birden çok kullanım alanı vardır.

Homeopati, her türlü fiziksel rahatsızlıkta kullanılabildiği gibi, ciddi kronik hastalıklarda, ruhsal bozukluklarda ve modern tıbbın hastalık kabul etmediği ya da çözümsüz kaldığı durumlarda uygulanabilir.

Hamileler ve yenidoğan döneminde de homeopatik ilaçlar güvenle kullanılabilir.

Eğitime katılanlar, kendileri, yakınları ve özellikle çocukları için güvenle kullanabilecekleri, akut hastalığı hızlı, doğal, yan etkisiz şekilde iyileştirecek olan Homeopatik ilacın bilgisine sahip olacaklar, yaşamları boyunca faydalanacaklardır.

Konular:

Homeopati nedir? Nasıl çalışır?

Neden bütünsel ve yan etkisiz bir tedavi?

Yaşam gücü nedir? Nasıl işler?

Doğal iyileşme nedir, neden kalıcıdır?

Yaşam gücü nedir, nasıl işler?

Modern tıp yaklaşımı ile neden insanlar şifa bulamıyor?

Semptomlar ve gerçek hastalık belirtileri arasındaki farklar

Hastalık tipleri (Akut-kronik)-Homeopatik İlaçlar ve etkileri

Homeopatik ilk yardım nedir?

Homeopati hayat kurtarıcı olabilir mi?

İlaçların kullanım alanlarından örnekler:

-tüm bulaşıcı çocuk hastalıkları kızamık, kabakulak suçiçeği vb.
-Fiziksel travma
-yüksek ateş, yanıklar
-besin zehirlenmeleri
-Arı, akrep, böcek sokmaları